Hem > Hemma i Sverige, IT, Restauranger > En önskelista på infrastruktur för att underlätta återkomsten

En önskelista på infrastruktur för att underlätta återkomsten

april 9th, 2009

En önskelista på infrastruktur för att underlätta återkomsten

Trots att jag hade lite problem i början med att betala med mitt MasterCard i Brasilien, så är jag verkligen imponerad över hur de arbetar med kortbetalningar. Nästan överallt så har de trådlösa kortterminaler så att man inte lämnar kortet ur sikte samt att de använder chippet på kortet konstant.

Det är ju först när man exponeras till förändringar som man ser hur bra man har haft det… och här i Argentina har de inte riktigt kommit lika långt. Här tar de kortet och springer iväg med det och man får dessutom skriva under och inte använda sin kod här… det är alltså i praktiken så illa som det var när jag lämnade Sverige.

Hoppas verkligen Sverige har kommit ikapp Brasilien när det gäller kortbetalningar när jag kommer hem nu på lördag.

Förresten, när det gäller infrastruktur på restauranger så hade de nästan på vilket hak som helst i Brasilien en handdator som de knappade in ordern på och som de snabbt också kunde plocka fram notan på… Alltså samma system som de hade i en bergsby i Japan 2001. Hoppas det har spridit sig i Sverige också 😉

Kommentarer är avstängda.