Hem > Buenos Aires 2009w15, Fördomar, Mat, Nackdelar, Stad > Några tankar kring Buenos Aires

Några tankar kring Buenos Aires

april 10th, 2009

Tänkte våga mig på att bedömma Buenos Aires…

Jämfört med andra städer
– Den är nog den bästa staden att leva i Sydamerika i alla fall som turist. För jobb skulle São Paulo vara ett alternativ i Sydamerika om man hade en hög chefsposition på ett stort bolag som tog hand om en. Det finns dock många andra städer i världen som jag varit som är bättre att turista i – Tokyo, Berlin, Paris, London, New York.

Vill jag komma tillbaka?
– Som turist – Ja, med rätt sällskap… Det finns dock fortfarande många andra ställen kvar i världen som jag inte varit på än som är värda ett besök innan jag återvänder til Buenos Aires.

Hur var maten?
– Tycker att São Paulo och även de södra delarna där jag mest var hade bättre mat och med centrala São Paulo även större utbud.

Människorna?
– Har inte så bra underlag för den bedömningen, men det verkade bra – Brasilianarna är dock väldigt trevliga och hjälpsamma.

Språket?
– Nja, har nog vant mig med portugisiskan för spanskan lät inte vackert. Aggressivt och alldeles för snabbt och så borde de artikulera lite bättre!

Administration
– De verkar faktiskt snäppet sämre än i Brasilien, det säger inte lite det!! Trots att det borde finnas gott om tyska gener här 😉 Det är bara i Tyskland som jag har blivit tilltalad så många gånger på Tyska.

Kommentarer är avstängda.